• Kim Bresseleers

Warm Detoxontbijt: Havermoutpap met Gezonde Toppings


Havermout is erg voedzaam en dus het perfecte warme detoxontbijt! Het verlaagt de cholesterol, stabiliseert het bloedsuikerniveau en bevat belangrijke vitaminen en mineralen.

HAVERMOUTPAP MET GEZONDE TOPPINGS


Porties: 1 persoon

Bereidingstijd: 5 minuten


INGREDIËNTEN:


50 gram havermout

200 ml plantaardige melk, ongezoet

1 eetlepel lijnzaad of chiazaad

Toppings naar keuze: vers fruit, noten of zaden, notenboter, kokosrasp, cacao nibs, amandelschilfers, agavesiroop ...


INSTRUCTIES:

  1. Doe de havermout en lijnzaad/chiazaad in een kom en meng door elkaar. Je kan eventueel ook nog schijfjes banaan, stukjes appel of kaneel toevoegen.

  2. Giet vervolgens de melk erover.

  3. Zet de kom 2 tot 3 minuten in de microgolfoven. Meng door elkaar en voeg toppings naar keuze toe.

NOTA:

De gezondheidsvoordelen van een natuurlijke detox:

  • REINIGT DE LEVER: Bij een detoxkuur worden de gifstoffen uit het lichaam verwijderd, oftewel de lever wordt gereinigd. De in weefsel en cellen opgeslagen gifstoffen hebben invloed op het immuunsysteem, onze stemming, de stofwisseling en ons vermogen om ziekte te bestrijden.

  • VERHOOGT DE ENERGIE EN MENTALE ALERTHEID: Een leven zonder toxine-overbelasting zorgt voor minder vermoeidheid en stemmingswisselingen. Ook vergroot het je energieniveau zodat je alerter en fitter bent. Ingrediënten zoals citroen, rozemarijn en munt zal het lichaam verjongen en ze kunnen de mentale alertheid verbeteren. Verder helpen deze krachtige voedingsmiddelen ook bij hydratatie na het sporten of een drukke dag.

  • ONDERSTEUNT DE SPIJSVERTERING: Het spijsverteringsysteem krijgt de kans om uit te rusten doordat het lichaam geen zware maaltijden binnen krijgt.

  • VERMINDERT ONTSTEKINGEN: Een aantal ingrediënten verminderen ontstekingen en zwellingen in het lichaam. Watermeloen, komkommer, aardbeien en gember behoren tot deze heilzame ingrediënten en ze verlichten daarnaast ook de spijsvertering.

  • BEVORDERD EEN GEZONDE HUID: Door gifstoffen te verwijderen, krijg je een mooiere huid. Door dagelijkse blootstelling aan gifstoffen en chemicaliën raakt je huid verstopt. Dit veroorzaakt rimpels, droogheid en andere tekenen. Dit verbeter je door een detox en zullen tekenen van veroudering minimaliseren waardoor je er jonger uit gaat zien.

De combinatie van gezonde voeding, beweging, frisse lucht en voldoende nachtrust is fundamenteel voor een complete detox en voor een overgang naar een gezondere levensstijl.

Wil je zelf een detoxkuur beginnen, lees dan meer in het volgende artikel:

Gemakkelijke manieren om een natuurlijke detox te starten


77 views0 comments
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like