• Kim Bresseleers

Verwen jezelf met een voetverzorging


Je voeten verzorgen met een fijne pedicure, zonder er de deur voor uit te moeten? Dat kan! Neem een momentje voor jezelf, trek je terug in de badkamer en verwen je voeten in 7 makkelijke stappen.


Neem een voetbadje


Geef je voeten een lauw voetbadje. Voeg wat relaxerende olie toe aan het water en laat je voeten zo’n 15 tot 20 minuten weken. Dat is niet alleen ontspannend, maar het zorgt er ook voor dat je huid zachter wordt.


Maak je voeten en teennagels schoon


Maak je voeten helemaal schoon en neem ook je teennagels onder handen. Ga met een bokkenpootje achter je nagels en verwijder eventuele restjes nagellak met een remover zonder aceton, want die is een pak milder voor je nagels. Aceton verwijdert je nagellak, maar stript ook de natuurlijke oliën van je nagels. Hierdoor drogen ze uit, waardoor ze broos worden en sneller afbreken.


Knip je teennagels en duw je nagelriemen naar achter


Knip je teennagels mooi recht af om ingegroeide nagels te voorkomen en vijl de hoekjes bij tot ze mooi glad zijn. Vijl altijd één kant op in plaats van heen en weer te gaan, want zigzaggen maakt de nagelplaat gevoelig voor splijten. Vijl van de rand naar binnen toe voor het mooiste resultaat.


Vijl je nagels met een glasvijl. Deze is héél fijn van structuur waardoor je de nagelrand dicht vijlt en beschermt. Een ander voordeel van de glasvijl is dat hij niet slijt en je hem gewoon kunt afspoelen onder de kraan.


Duw je nagelriemen naar achter met een bokkenpootje. Gebruik een nagelschaar of -tangetje om loshangende velletjes weg te halen.


Haal overtollig eelt weg


Pak met een speciale voetvijl of puimsteen de ruwe plekjes op je voeten aan. Vergeet de delen onder je voet niet, net als de randen van je voeten en hielen.


Let op: Haal niet té veel eelt weg, want je voeten hebben nog steeds een beschermlaag nodig. Als je voeten zacht aanvoelen, spoel ze dan nog even af en droog ze met een zachte handdoek.


Scrub zachtjes


Scrub om dode huidcellen te verwijderen en je voeten zijdezacht te maken. Ga zachtjes te werk en vergeet niet tussen je tenen te gaan. Er bestaan speciale scrubs voor je voeten, maar je kunt net zo goed een lichaamsscrub gebruiken.


Optioneel: Lak je teennagels


Met een fleurig kleurtje op je teennagels ben je helemaal klaar voor dat sandalenweer!


Het is belangrijk dat je nagellak op de juiste manier gebruikt.


  • Breng eerst een transparante basislaag aan om je nagelplaat te beschermen. Vaak zitten er ook extra bestanddelen in, zoals vitaminen. Voordeel: zo’n base coat zorgt ervoor dat je nagellak zich ergens aan kan hechten, waardoor hij langer zal blijven zitten.

  • Lak je nagels met een dun laagje nagellak. Begin in het midden en zet wat druk op het borsteltje, zodat de haartjes zich mooi spreiden en de boog van je nagel volgen. Lak naar het uiteinde toe: eerst het midden, dan links en dan rechts. Laat goed drogen.

  • Breng eventueel een tweede laag aan als de nagellak niet mooi dekt, of je een intensere kleur wilt. Laat opnieuw goed drogen.

  • Werk je nagellak af met een dunne top coat. Die zorgt ervoor dat je nagellak langer houdt en mooi glanst.

Tip 1: Lak nooit de volledige lengte van je nagels, maar laat een klein randje open aan de nagelriem. Dat verlengt de nagels optisch en toont eleganter.


Tip 2: Gebruik een teenspreider of rol een papieren zakdoekje op en stop het tussen je tenen om ze van elkaar te scheiden.


Hydrateer je huid


Is je nagellak helemaal droog? Eindig je voetverzorging dan met een verkwikkende voetmassage. Gebruik hiervoor een hydraterende voetcrème.


Neem je tijd om je nagelriemen, voetzolen, tenen en enkels in ronddraaiende bewegingen te masseren. Ontspan je volledig terwijl de crème intrekt in je huid. Masseer eventueel ook een drupje nagelriemolie in op je teennagels om ze extra te voeden. Een zalig zenmoment, én je voeten voelen aan alsof je op wolkjes loopt!

Lees ook: "Verwen jezelf met een handverzorging"

6 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like