• Kim Bresseleers

Verwen jezelf met een handverzorgingHebben je handen en nagels een beetje extra liefde nodig, of heb je zin om jezelf te verwennen met een uitgebreide handverzorging? Met deze verzorgingstips krijg je mooie handen en nagels, alsof je net van bij de schoonheidsspecialiste komt!


Reinigen, scrubben en nagellak verwijderen


Was je handen en nagels met water en zeep. Ga ook achter je nagels met een bokkenpootje. Scrub je handen, dit mag tot 3 keer per week. Een scrub verwijdert de dode huidcellen en zorgt voor een gladde huid. Droog je handen nadien goed af om te kunnen beginnen.


Kleeft er nog een restje nagellak op je nagels? Haal het dan weg met een wattenschijfje gedrenkt in nagellakremover. Kies voor een remover zonder aceton, want die is een pak milder voor je nagels. Aceton verwijdert je nagellak, maar stript ook de natuurlijke oliën van je nagels. Hierdoor drogen ze uit, waardoor ze broos worden en sneller afbreken.


Lees ook: "Hoe je handen wassen", "Hoe zelf handscrub maken" en "Hoe zelf nagellakremover maken"


Nagels knippen en vijlen


Knip je nagels korter tot de gewenste lengte en vijl de hoekjes bij tot ze mooi glad zijn. Vijl altijd één kant op in plaats van heen en weer te gaan, want zigzaggen maakt de nagelplaat gevoelig voor splijten. Vijl van de rand naar binnen toe voor het mooiste resultaat.


Vijl je nagels met een glasvijl. Deze is héél fijn van structuur waardoor je de nagelrand dicht vijlt en beschermt. Een ander voordeel van de glasvijl is dat hij niet slijt en je hem gewoon kunt afspoelen onder de kraan.


Nagelriemen naar achter duwen


Duw je nagelriemen naar achter met een bokkenpootje. Ga zacht te werk en gebruik eventueel een nagelschaartje om loshangende velletjes weg te halen.


Tip: Dompel je nagels onder in een badje met wat olijfolie gedurende 10 minuten om je nagelriemen te weken. Zo kun je ze vlotter terugduwen, én bovendien voedt het je nagels ook.


Optioneel: Nagels lakken


Om je handen net even die extra mooie look te geven, gebruik je nagellak. Lak je nagels in een vrolijke kleur, of kies voor een doorschijnend lakje voor een verzorgde uitstraling.


Het is belangrijk dat je nagellak op de juiste manier gebruikt.


  • Breng eerst een transparante basislaag aan om je nagelplaat te beschermen. Vaak zitten er ook extra bestanddelen in, zoals vitaminen. Voordeel: zo’n base coat zorgt ervoor dat je nagellak zich ergens aan kan hechten, waardoor hij langer zal blijven zitten.

  • Lak je nagels met een dun laagje nagellak. Begin in het midden en zet wat druk op het borsteltje, zodat de haartjes zich mooi spreiden en de boog van je nagel volgen. Lak naar het uiteinde toe: eerst het midden, dan links en dan rechts. Laat goed drogen.

  • Breng eventueel een tweede laag aan als de nagellak niet mooi dekt, of je een intensere kleur wilt. Laat opnieuw goed drogen.

  • Werk je nagellak af met een dunne top coat. Die zorgt ervoor dat je nagellak langer houdt en mooi glanst.

Tip: Lak nooit de volledige lengte van je nagels, maar laat een klein randje open aan de nagelriem. Dat verlengt de nagels optisch en toont eleganter.


Gebruik een voedende handcrème


Is je nagellak helemaal droog? Eindig je handverzorging dan met een vochtinbrengende handcrème. 


Neem je tijd om je nagelriemen, handpalmen, vingers en polsen in ronddraaiende bewegingen te masseren. Ontspan je volledig terwijl de crème intrekt in je huid. Masseer eventueel ook een drupje nagelriemolie in op je nagels om ze extra te voeden.


Lees ook: "Hoe zelf handcrème maken"


10 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like