• Kim Bresseleers

Verbinding met de natuur


Verbinding maken met de natuur is zeer goed voor je geest, lichaam en ziel en het helpt je rust te vinden in je drukke leven. De sleutel is om kleine manieren te vinden om de aanwezigheid van de natuur in je dagelijks leven op te merken en te waarderen. Zodra je begint te kijken, zal je misschien verbaasd zijn te ontdekken hoeveel de natuur deel uitmaakt van je dagelijkse omgeving, en hoe slechts enkele momenten van verbinding ermee je dag kunnen verlichten en je leven kunnen verrijken.

8 EENVOUDIGE MANIEREN OM VERBONDEN TE ZIJN MET DE NATUUR


1. Laat de Natuur Binnen

  • Het openen van ramen, rolluiken, gordijnen en zelfs deuren laat zonlicht en natuurlijke lucht door je huis stromen, waardoor het een meer ontspannen en natuurlijke sfeer krijgt.

  • Door natuurbeelden of natuurlijke schatten in je binnenomgeving te hebben of binnenshuis een vredige buitenomgeving te creëren, blijf je verbonden met de natuur en de speciale plaatsen waar je van houdt. Je krijgt ook enkele van de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen zoals je je daadwerkelijk op die plaatsen bevindt.


2. Observeren

Breng elke dag wat tijd buiten door om te observeren wat er om je heen gebeurt. Je zult dingen over je omgeving opmerken die je nog nooit eerder hebt gezien, en je zult je bewustzijn van je omgeving vergroten.


3. Maak een Wandeling of Ga Buiten Sporten

Het maakt niet uit of je in het plaatselijke park of in je buurt loopt, blootstelling aan de buitenlucht en sporten zijn goed voor je gezondheid en versterken je verbinding met de natuur.


4. Ga Schermvrij en Plan Buitenactiviteiten

  • Neem een pauze van elektronische apparaten, vooral als je buiten bent. Lees ook: "Digitale detox: hoe vind je balans?"

  • Geniet van het observeren en verkennen van de wereld om je heen, afstemmen op de aanwezigheid van planten, vogels, wolken en andere natuurlijke schoonheid. Voor onze fysieke en mentale gezondheid is het nodig dat we soms naar buiten gaan.

  • Sterrenkijken is een leuke en nostalgische manier om het universum en al zijn mogelijkheden te bewonderen. Het is nederig om eraan herinnerd te worden dat ons leven hier op aarde deel uitmaakt van een enorm beeld dat wordt gevormd door miljoenen werelden waarvan we nauwelijks kunnen beginnen te dromen.

  • Bezoek plekken met water. Water is de fundamentele basis van al het leven op aarde en natuurlijke wateren zijn absoluut prachtig. Bovendien is het geluid van water van nature rustgevend.

  • Een kampeertrip met vrienden of familie is een geweldige manier om niet alleen met elkaar, maar ook met de natuur te verbinden. Ontsnap aan het dagelijks leven en ontdek de verhalen over bomen, sterren en kampvuur.

  • Hoewel rijden in het platteland niet helemaal natuurlijk is, geniet je net zo goed van de natuurlijke ervaring als je de ramen naar beneden rolt en de wind door je haren laat stromen.


5. Breng het Naar Buiten

Neem iets dat u al doet, maar doe het dan buiten, in je tuin, een park of een prachtige buitenomgeving en verbeter je plezier en de gezondheidsvoordelen. Een paar geweldige voorbeelden: sporten, maaltijden, lezen, schrijven, yoga, meditatie en tijd doorbrengen met vrienden of familie.


6. Eet Verse Voeding

Het eten van natuurlijk geteelde of recentelijk geoogste voedingsmiddelen doet wonderen voor je gezondheid en welzijn, en als je weet dat je voedsel op een natuurlijke wijze werd geproduceerd, kan je elke maaltijd proeven met vertrouwen in je ingrediënten. Je kan winkelen op een lokale boerenmarkt of je eigen groenten en fruit verbouwen.


7. Begin een Tuin

Het kweken van een tuin is een fascinerende ervaring die je direct blootstelt aan het werk van de natuur terwijl je je planten ziet groeien. De meeste planten zijn eenvoudig te onderhouden en meerdere eetbare planten kunnen zelfs binnenshuis worden gekweekt!


8. Dankbaarheid

Elke dag ontvangen we veel mooie en nuttige geschenken uit de natuurlijke wereld, meestal zonder het te merken. Zoek naar mogelijkheden om deze geschenken meer te waarderen, al is het maar voor even. Overweeg om een dankbaarheidsdagboek bij te houden. Hoe meer je je dankbaarheid voelt en uitdrukt, hoe meer het je zal voeden.


Lees ook: "Dankbaarheid kan je gelukkiger maken."

13 views0 comments
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like