• Kim Bresseleers

PASEN 2020 : PaasboomSteeds meer mensen zetten een paasboom om de paassfeer én de lente in huis te halen. Meestal gaat het daarbij om een bos bloeiende lentetakken in een grote vaas met allerlei kleurige paasversieringen.Waar komt het idee vandaan?


De oude Germanen vereerden de meiboom om het ontwaken van de natuur en het begin van de lente te vieren. De frisgroene lentetakken staan voor het geloof in het leven, voor vernieuwing en verandering. En omdat eieren een symbool voor vruchtbaarheid en levenskracht zijn, is je paasboom dus de ultieme ode aan de lente én aan het leven.


Wanneer moet je een paasboom zetten?


Sommige mensen houden Palmzondag aan als datum om de paasboom te zetten. Dat is de laatste zondag van de vastenperiode (de zondag vóór Pasen). Er is echter geen officiële datum om de paasboom te zetten. Ook niet om hem te verwijderen trouwens. De meeste mensen laten hem twee tot drie weken staan, zelfs na Pasen.


Hoe maak je nu zelf een decoratieve paasboom?


Om je eigen paasboom te maken, zijn er weinig of geen regels. Wat heb je nodig? Lentetakken, een vaas, versiering en jouw creativiteit.


  • De sierlijk gekrulde takken van de krul- of kronkelwilg worden het vaakst gekozen voor een paasboom. Je kan natuurlijk ook andere takken gebruiken en zelfs uit je eigen tuin.


  • Kies een stevige vaas voor de gekrulde takken, want zeker met paasdecoratie kunnen ze behoorlijk zwaar worden.


  • Aan de takken van je baasboom horen natuurlijk eitjes. Verder kan je ook nog paasfiguren, veren of bloemen gebruiken. Laat gewoon je creativiteit los.


Moet je je paasboom water geven?


Er geldt geen minimum- of maximumtemperatuur voor een paasboom. Het is wel verstandig het waterpeil in de gaten te houden. Als je je paasboom water geeft, krijgen ze al snel mooie groene blaadjes en worden er wortels gevormd. Zo kan je ze nadien makkelijk in je tuin of een grote pot planten.

6 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like