• Kim Bresseleers

Juni 2020 - Pride Month


De maand juni werd gekozen voor de LGBTQ+ Pride Month ter herdenking van de Stonewall-rellen die eind juni 1969 plaatsvonden. Als gevolg hiervan worden er deze maand veel Pride-evenementen gehouden om de impact van LGBTQ+ mensen in de wereld te erkennen.

Geschiedenis van Pride Month


De rellen waren het gevolg van een overval op 28 juni 1969 in de Stonewall Inn in Manhattan. De LGBT-gemeenschap hield een reeks spontane, vaak gewelddadige demonstraties om te protesteren tegen de inval en riep op tot de oprichting van plaatsen waar homo's en lesbiennes naar toe konden gaan om open te zijn over hun seksuele geaardheid. Op dergelijke plaatsen mag men niet bang zijn om gearresteerd te worden. De rellen dienden als katalysator voor de rechten van LGBT-mensen en binnen zes maanden hadden zich in New York twee homo-activistengroepen gevormd. In de loop der jaren zijn er sinds het evenement veel homorechtenorganisaties opgericht. Niet alleen in de VS, maar over de hele wereld.


Tegenwoordig omvatten de LGBTQ+ Pride Month-vieringen parades, picknicks, feesten, workshops, symposia en concerten, die miljoenen deelnemers over de hele wereld aantrekken.


Waar staat LGBTQ+ voor?


LGBTQ+ staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender, queer en 'plus', wat andere seksuele identiteiten vertegenwoordigt, waaronder pansexueel, aseksueel en omnisexueel.


Pride Month Activiteiten

  • Rep De Regenboogvlag: Elk van de oorspronkelijke acht kleuren van de regenboogvlag heeft een betekenis: roze voor seks, rood voor leven, oranje voor genezing, geel voor zon, groen voor natuur, turkoois voor magie, blauw voor vrede en paars voor geest.

  • Doe mee aan een Pride March: Ren, wandel of dans in een Pride March. Iedereen is welkom om hun steun te betuigen aan homorechten en gelijkheid voor iedereen, dus bekijk wat er in je gemeenschap gebeurt en doe mee voor het plezier!

  • Doe wat kennis op: Neem de tijd om meer te weten te komen over de mensen die hebben bijgedragen aan het samenbrengen van deze beweging.

De aanhoudende COVID-19-pandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op de LGBTQ+ gemeenschap. Meer dan 220 Pride vieringen over de hele wereld zijn geannuleerd of uitgesteld. Global Pride, een online evenement met tal van nationale gastheren, staat gepland op 27 juni 2020.


14 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like