• Kim Bresseleers

Earth Hour 2021

Updated: Mar 29, 2021


Earth Hour begon als een symbolisch licht-uit-evenement in Sydney in 2007. Nu is het een van 's werelds grootste bewegingen voor het milieu. Earth Hour, dat elk jaar op de laatste zaterdag van maart wordt gehouden, betrekt miljoenen mensen in meer dan 180 landen en gebieden bij het uitschakelen van hun lichten om hun steun voor onze planeet te betuigen.


Maar Earth Hour gaat veel verder dan de symbolische actie van uitschakelen - het is een katalysator geworden voor een positieve impact op het milieu en heeft belangrijke wetswijzigingen aangestuurd door gebruik te maken van de kracht van de mensen en collectieve actie.


Earth Hour is open-source en we verwelkomen iedereen, iedereen, om deel te nemen en onze missie te helpen versterken om mensen te verenigen om onze planeet te beschermen.

Onze missie: toen en nu


In 2007 hebben we mensen over de hele wereld aangemoedigd om hun lichten uit te doen om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Meer dan een decennium later blijft de klimaatcrisis bestaan, verergerd door een andere urgente dreiging: het snelle verlies van biodiversiteit en natuur.


Natuurlijke systemen zijn van vitaal belang voor al onze toekomst - en toch is het tempo van het wereldwijde verlies van natuur in de afgelopen 50 jaar ongekend in de menselijke geschiedenis. De natuur biedt ons niet alleen voedsel, water, schone lucht en andere diensten, maar is ook een van onze sterkste bondgenoten tegen klimaatverandering. De natuur beschermen is een van de meest directe, krachtige en kosteneffectieve oplossingen voor de klimaatcrisis.


Tegenwoordig wil Earth Hour het bewustzijn vergroten en wereldwijde gesprekken op gang brengen over de bescherming van de natuur, niet alleen om de klimaatcrisis te bestrijden, maar ook om onze eigen gezondheid, geluk, welvaart en zelfs overleving te verzekeren.

2021: het jaar dat telt


2021 biedt een niet te missen kans op verandering. In 2021 zullen wereldleiders samenkomen tijdens belangrijke wereldwijde conferenties en forums om de milieuagenda voor het komende decennium en daarna vast te stellen. Cruciale politieke beslissingen zullen worden genomen over klimaatactie, natuur en duurzame ontwikkeling - beslissingen die het lot van de mensheid en onze planeet in de komende jaren rechtstreeks zullen beïnvloeden.


Met uw steun zou Earth Hour 2021 een spotlight-moment kunnen worden dat de natuur centraal stelt in internationale gesprekken. Samen kunnen we onze stem uitspreken en wereldleiders over de hele wereld laten zien dat natuur ertoe doet en dat er dringend actie moet worden ondernomen om natuurverlies ongedaan te maken.

Het allereerste Earth Hour 'Virtual Spotlight'

Door de jaren heen zag het moment dat de lichten uit waren, hele straten, gebouwen, oriëntatiepunten en skylines van de stad donker worden - een niet te missen schouwspel dat de publieke aandacht vestigde op natuurverlies en de klimaatcrisis.


Dit jaar - temidden van de huidige mondiale omstandigheden - nodigen we je niet alleen uit om je lichten uit te doen, maar ook om bewustwording te creëren en hetzelfde onmisbare zicht online te creëren, zodat de wereld onze planeet ziet, de problemen waarmee we worden geconfronteerd en onze plaats daarin, in een nieuw licht.

HOE? Het is makkelijk. In de nacht van Earth Hour, op 27 maart, zal Earth Hour een video plaatsen die je niet mag missen op al hun social media-pagina's - en het enige wat je hoeft te doen is deze te delen. Deel het met je verhalen of aan je muur, tweet het opnieuw, stuur het via DM, tag vrienden in de reacties - de keuze is aan jou!

Het doel is simpel: zet onze planeet in de schijnwerpers en maak er op 27 maart (of daarna!) De meest bekeken video ter wereld van, zodat zoveel mogelijk mensen onze boodschap horen.

Dingen om te doen tijdens Earth Hour


In het kader van de COVID-19-pandemie raadt het wereldwijde organisatieteam van Earth Hour alle individuen aan om indien mogelijk online/digitaal deel te nemen. Als je van plan bent om in een openbare ruimte te zijn of overweegt om het Uur met vrienden en familie buitenshuis door te brengen, volg dan de lokale richtlijnen, vergeet niet om een masker te dragen en blijf sociaal op afstand.


Maar omdat je thuis blijft, betekent niet dat je geen onvergetelijke Earth Hour ervaring kan hebben!

Hier is een lijst met dingen die u thuis of online kan doen tijdens Earth Hour om het uur door te brengen, en onze planeet te steunen terwijl u bezig bent!

  • Schakel uw verlichting uit: Schakel alle niet-essentiële verlichting voor een uur uit!

  • Dineren in het donker: Zet wat kaarsen klaar en maak gezonde en heerlijke maaltijden.

  • Geniet van een avond met een gezelschapspel of een boek bij kaarslicht

  • Thema-filmavond

  • Doe virtueel mee en zet één van de live Earth Hour streams aan (https://www.earthhour.org/take-part)

  • Maak een indruk in slechts 60 seconden - onderteken de petitie van de Voice for the Planet (https://www.earthhour.org/voice)

  • Dans de hele nacht door of doe een stille disco: Inspiratie nodig voor je dansbewegingen? Bekijk het Earth Hour Tik Tok kanaal(@EarthHourOfficial) en blijf op de hoogte van de dansuitdagingen! Heb je een groovy set muziek nodig? Bekijk het Earth Hour kanaal op Spotify!


Zorg ervoor dat u uw Earth Hour ervaring deelt met de hashtag #EarthHour!

Gebaseerd op informatie van Earth Hour (https://www.earthhour.org/)

6 views0 comments
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like