• Kim Bresseleers

Detoxsoep met Wortels, Selder en Rode Linzen


Deze detoxsoep met wortels, selder en rode linzen zit boordevol vitaminen en vezels. Ideaal dus om te eten op de koudere dagen tijdens je detoxkuur!

DETOXSOEP MET WORTELS, SELDER EN RODE LINZEN


Porties: 4-5 personen

Bereidingstijd: 30 minuten


INGREDIËNTEN:


2 sjalotjes, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 stronk bleekselderij, in schijfjes

5-6 wortels, in schijfjes

125 gram rode linzen

1,5 liter groentenbouillon

1 eetlepel plantaardige olie

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel komijnzaad

peper

zout

Garnering: verse koriander, zaden of pitten


INSTRUCTIES:

 1. Doe de olie in een grote pan en verhit deze op een hoog vuur. Voeg dan de sjalotjes en knoflook toe en bak gedurende 3 minuten. Voeg indien nodig reeds een beetje water toe om aanbranden tegen te gaan.

 2. Voeg vervolgens de bleekselderij en wortels toe en bak deze mee gedurende 5 minuten.

 3. Voeg daarna de groentenbouillon en rode linzen toe en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar middelmatig en laat sudderen gedurende 20 minuten.

 4. Zet een portie soep even opzij en mix vervolgens de rest van de soep met behulp van een handmixer. Voeg nadien de ongemixte portie toe.

 5. Serveer met wat verse koriander en zaden of pitten.


NOTA:

 • Kan bewaard worden in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende 2-3 dagen.

 • Download het recept.

De gezondheidsvoordelen van een natuurlijke detox:

 • REINIGT DE LEVER: Bij een detoxkuur worden de gifstoffen uit het lichaam verwijderd, oftewel de lever wordt gereinigd. De in weefsel en cellen opgeslagen gifstoffen hebben invloed op het immuunsysteem, onze stemming, de stofwisseling en ons vermogen om ziekte te bestrijden.

 • VERHOOGT DE ENERGIE EN MENTALE ALERTHEID: Een leven zonder toxine-overbelasting zorgt voor minder vermoeidheid en stemmingswisselingen. Ook vergroot het je energieniveau zodat je alerter en fitter bent. Ingrediënten zoals citroen, rozemarijn en munt zal het lichaam verjongen en ze kunnen de mentale alertheid verbeteren. Verder helpen deze krachtige voedingsmiddelen ook bij hydratatie na het sporten of een drukke dag.

 • ONDERSTEUNT DE SPIJSVERTERING: Het spijsverteringsysteem krijgt de kans om uit te rusten doordat het lichaam geen zware maaltijden binnen krijgt.

 • VERMINDERT ONTSTEKINGEN: Een aantal ingrediënten verminderen ontstekingen en zwellingen in het lichaam. Watermeloen, komkommer, aardbeien en gember behoren tot deze heilzame ingrediënten en ze verlichten daarnaast ook de spijsvertering.

 • BEVORDERD EEN GEZONDE HUID: Door gifstoffen te verwijderen, krijg je een mooiere huid. Door dagelijkse blootstelling aan gifstoffen en chemicaliën raakt je huid verstopt. Dit veroorzaakt rimpels, droogheid en andere tekenen. Dit verbeter je door een detox en zullen tekenen van veroudering minimaliseren waardoor je er jonger uit gaat zien.

De combinatie van gezonde voeding, beweging, frisse lucht en voldoende nachtrust is fundamenteel voor een complete detox en voor een overgang naar een gezondere levensstijl.

Wil je zelf een detoxkuur beginnen, lees dan meer in het volgende artikel:

Gemakkelijke manieren om een natuurlijke detox te starten


24 views0 comments
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

 • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like