• Kim Bresseleers

Chocolade-bananenbrood

Updated: Aug 13, 2020


Dit chocolade-bananenbrood is een heerlijk zoet begin van de dag of een lekker tussendoortje gedurende de dag, en bovendien eenvoudig in één kom te maken!

CHOCOLADE-BANANENBROOD


Porties: 10-12 plakjes Bereidingstijd: 60-70 minuten


INGREDIËNTEN:


3 bananen (+ 1 banaan, in plakjes, te gebruiken als topping) 2 eieren (of flax eieren) 90 gram pure chocolade, fijngehakt 60 gram appelmoes 60 ml plantaardige olie (geen olijfolie) 5 ml vanille-extract 100 gram bruine suiker 5 gram kaneel 280 gram bloem 2,5 gram bakpoeder 5 gram baksoda 2,5 gram zout


INSTRUCTIES:


  1. Verwarm de oven voor op 160 ° C.

  2. Doe de bananen in een kom en pureer ze met een vork. Voeg vervolgens de eieren, olie, appelmoes en suiker toe en meng goed door elkaar.

  3. Voeg het bakpoeder, baksoda en zout toe en roer na elke toevoeging. Voeg vervolgens de kaneel en vanille-extract toe en roer tot alles goed gecombineerd is.

  4. Voeg de bloem toe en meng tussendoor. Voeg vervolgens de chocolade toe en mix goed. Bewaar wat chocolade opzij om als topping te gebruiken.

  5. Vet een broodpan licht in of gebruik een bakpapier. Giet het mengsel in de pan en leg de plakjes banaan en de extra chocolade erop. Zet het vervolgens ongeveer 40 tot 50 minuten in de oven.


NOTA:

15 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like