• Kim Bresseleers

Biologisch September - Eenvoudige manieren om een organische levensstijl te beginnen


Biologisch September is een campagne van een maand om mensen bewust te maken van de vele voordelen van biologisch voedsel en biologische landbouw, waaronder:

◾ Ondersteuning van biodiversiteit en dieren in het wild

◾ Helpen bij het bestrijden van klimaatverandering

◾ De hoogste normen voor dierenwelzijn

◾ Verminderde blootstelling aan pesticiden

◾ Voedsel zoals het hoort, en voedsel waarop u kunt vertrouwen

Eenvoudige manieren om een organische levensstijl te beginnen


Er zijn zoveel manieren waarop je een biologische levensstijl kan beginnen, van meer informatie in te winnen over wat biologisch betekent en deze kennis te delen met vrienden en familie, tot het ondersteunen van de biologische boeren in je lokale gemeenschap en het leren om thuis zelf te kweken.

  • Ontdek wat biologisch echt betekent en waarom het echt belangrijk is: Wist je dat biologisch voedsel aan strikte wettelijke normen moet voldoen om ervoor te zorgen dat het altijd beter is voor dieren, dieren in het wild, bodem en planten? Lees meer over wat biologisch is en waarom je voor biologisch kiest.

  • Kies voor biologisch: Kiezen om lokale biologische boeren en producenten te steunen is een van de eenvoudigste vormen van directe actie die je kan ondernemen. Als je voor biologisch kiest, kies je ervoor om de natuur en onze planeet, de biodiversiteit en de hoogste normen voor dierenwelzijn te ondersteunen.

  • Eet met de seizoenen mee: Meer seizoensgebonden eten is een geweldige manier om weer in contact te komen met het ritme van de natuurlijke wereld, en om de voedselkilometers van wat er op je tafel ligt te verminderen.

  • Probeer veganistisch of plantaardig te eten: Het kan een positieve invloed hebben, niet alleen op het milieu, maar ook op je gezondheid.

  • Kweek je eigen voedsel: Zelfs als je de oogst van deze zomer hebt gemist, is het nooit te laat om je eigen zaden te zaaien, dus waarom zou je niet iets nieuws proberen? Je kan gewoon de resten van groenten, fruit en kruiden gebruiken om je eigen te kweken. Lees meer door hier te klikken.

  • Verander je tuin biologisch: Gebruik turfvrije compost of maak deze zelf en plant bestuiversvriendelijke planten. Het is één van de gemakkelijkste manieren om vanuit het comfort van je huis voor een gezonde bodem en biodiverse populaties in het wild te zorgen.

  • Kies voor duurzame schoonheid: Let op het Soil Association-symbool om er zeker van te zijn dat je bedrijven steunt die niet op dieren testen of controversiële chemicaliën, parabenen en ftalaten, synthetische kleurstoffen of geurstoffen gebruiken.

  • Start een levensstijl zonder afval: Verminder je afval, hergebruik materialen en recycleer zoveel mogelijk. Klik hier voor nuttige informatie en tips om jezelf uit te dagen om aan de slag te gaan met een afvalvrije levensstijl.

  • Vind vreugde in de natuur: Bij biologisch draait alles om het benutten van de ongelooflijke kracht van de natuur, dus het opnieuw verbinden met de alledaagse wonderen van de natuurlijke wereld is een belangrijke stap in het opnieuw verbinden met waar ons voedsel vandaan komt. Of het nu gaat om een weekendwandeling tussen de bomen of een expeditie, het bouwen van een insectenhotel met de kinderen in je tuin of de schilderachtige route naar je werk - ga terug naar je roots en begin te delen in de vreugde van de natuur! Lees meer over hoe je verbinding kan maken met de natuur.

You might also like:

51 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like