• Kim Bresseleers

7 April 2020 - Wereldgezondheidsdag


7 april 2020 is de dag om het werk van verpleegsters en verloskundigen te vieren en de wereldleiders te herinneren aan de cruciale rol die ze spelen bij het gezond houden van de wereld. Verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers lopen voorop bij de reactie op COVID-19 - bieden hoogwaardige, respectvolle behandeling en zorg, leiden de gemeenschapsdialoog om angsten en vragen aan te pakken en, in sommige gevallen, verzamelen van gegevens voor klinische studies. Heel eenvoudig, zonder verpleegsters, zou er geen reactie zijn.


WOH vraagt uw steun op Wereldgezondheidsdag om ervoor te zorgen dat de verpleeg- en verloskundige arbeidskrachten sterk genoeg zijn om ervoor te zorgen dat iedereen overal de gezondheidszorg krijgt die ze nodig hebben.

Belangrijkste Feiten


  • Wereldwijd zijn 70% van de gezondheidszorg en sociale werknemers vrouwen.

  • Verpleegkundigen en verloskundigen spelen een sleutelrol bij de zorg voor mensen overal, ook in tijden van uitbraak en conflictsituaties.

  • Verpleegkundigen en verloskundigen hebben een vertrouwensrelatie met hun patiënten; het volledige beeld van iemands gezondheid kennen, helpt de zorg te verbeteren en geld te besparen. Ze kennen ook de tradities, culturen en praktijken van hun gemeenschappen, waardoor ze onmisbaar zijn tijdens een uitbraak of noodsituatie.

  • Veel landen moeten meer doen om ervoor te zorgen dat verpleegkundigen en verloskundigen kunnen werken in een omgeving waar ze beschermd zijn tegen letsels, worden gerespecteerd door medische collega's en leden van de gemeenschap, en waar hun werk is geïntegreerd met andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.


Doe Mee


Verpleegkundigen, verloskundigen en alle gezondheidswerkers staan op de frontlijn van COVID-19. Neem even de tijd om hen te bedanken en hen je waardering te tonen. Deel foto's en video's van en voor verpleegkundigen en verloskundigen of andere gezondheidswerkers en patiënten en leg uit waarom hun werk van vitaal belang is. Gebruik #SupportNursesAndMidwives en # COVID19.

Gebaseerd op informatie van WHO (World Health Organization) Campaigns - https://www.who.int/news-room/campaigns/world-health-day/world-health-day-20206 views0 comments
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like