• Kim Bresseleers

30 mei 2020 Wereld MS-Dag


Wereld MS-dag, officieel gemarkeerd op 30 mei, is een dag om wereldwijde solidariteit en hoop voor de toekomst te vieren. Het brengt de wereldwijde MS-gemeenschap samen om verhalen te delen, het bewustzijn te vergroten en campagne te voeren met iedereen die is getroffen door multiple sclerose (MS).


De MS Connections Campagne


Het thema voor Wereld MS-dag 2020-2022 is ‘verbindingen’. De MS Connections-campagne draait helemaal rond het opbouwen van verbinding met een gemeenschap, verbinding met jezelf en verbindingen met kwaliteitszorg.

De campagnetagline is 'I Connect, We Connect' en de campagne-hashtag is #MSConnections.


MS Connections daagt sociale barrières uit waardoor mensen met MS zich eenzaam en sociaal geïsoleerd voelen. Het is een kans om te pleiten voor betere diensten, ondersteunende netwerken te vieren en voor zelfzorg te pleiten.


Actie Ondernemen


Er zijn tal van manieren om deel te nemen aan de MS Connections-campagne! Zelfs in de context van COVID-19 zijn er tal van manieren om virtueel te vieren en samen te komen. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:

  • Het MS-hart is een symbool van solidariteit met iedereen die door MS wordt getroffen. Verbind je handen of zoek een vriend om het ‘MS-Hart’ te creëren. Waarom maak je geen foto om je steun te betuigen aan de wereldwijde MS-gemeenschap op deze Wereld MS-dag?

  • Vertel de wereld over je MS-verbindingen en bewustmaking rond Wereld MS-dag . Vergeet niet om de hashtags #MSConnections en #WorldMSDay te gebruiken.

  • Organiseer een virtueel evenement, activiteit of inzamelingsactie voor de MS Connections-campagne.

Mijn Verhaal


Op Wereld MS-Dag wil ik mijn papa, Robert, bedanken dat hij mijn held is !! Hij is de meest dappere en moedige persoon die ik ken.

In 2008 werd bij hem de diagnose van MS gesteld. Na vele jaren zoeken was het een opluchting voor hem om eindelijk te weten waardoor zijn pijn en ongemakken werden veroorzaakt. De ziekte is in de loop der jaren verergerd, maar mijn vader gaat nog steeds met een positieve instelling door het leven. Dit is waarom hij mijn held is en ik zoveel van hem hou! ❤❤❤

Based on information from World MS Day - https://worldmsday.org/
20 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like