• Kim Bresseleers

3 mei 2020 - Internationale dag van de lach


Iedereen weet dat lachen goed voelt, maar weinigen beseffen hoe waardevol deze eenvoudige hulpmiddelen kunnen zijn om onze dagelijkse gezondheid en welzijn te verbeteren. Wereldlachdag is een dag waarop mensen wat stress kunnen verlichten en kunnen lachen.

Studies hebben aangetoond dat alleen het glimlachen, of het nu het resultaat is van echte vreugde of een daad, zowel op de korte als op de lange termijn voordelen kan hebben voor de gezondheid en het welzijn van mensen.

10 redenen waarom glimlachen gezond is:


 1. Je voelt je er beter door: Als je veel lacht, zal je een positiever persoon worden, en dit kan je leven op zoveel verschillende manieren beïnvloeden.

 2. Het maakt je aantrekkelijker en benaderbaarder: We voelen ons natuurlijk aangetrokken tot mensen die glimlachen. Er is een echte fysieke aantrekkingsfactor die verband houdt met glimlachen.

 3. Je ziet er jonger uit: Glimlachen kan je niet alleen aantrekkelijker maken, maar je kunt er ook jeugdiger uitzien. De spieren die we gebruiken om te glimlachen, liften ook het gezicht op, waardoor een persoon er jonger uitziet.

 4. Het zal andere mensen gelukkig maken: Glimlachen is besmettelijk, dus als je de kamer verlicht met een glimlach, lezen andere mensen ook je emoties met een soortgelijk gevoel van geluk en vreugde.

 5. Het vermindert de stresshormoonspiegels: Dit helpt de stress en angst die je lichaam beïnvloeden te verminderen. Bovendien kan de vermindering van stresshormonen een hogere prestatie van het immuunsysteem veroorzaken.

 6. Het versterkt je buikspieren: Een van de voordelen van lachen is dat het je buikspieren zal versterken. De spieren in je buik beginnen uit te zetten en samen te trekken als je lacht. Dit is vergelijkbaar met wanneer u uw buikspieren opzettelijk traint.

 7. Het verbetert de gezondheid van het hart: Het zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, waardoor je ongeveer evenveel kunt verbranden als de calorieën die je zou verbranden tijdens het lopen in een langzaam tot gematigd tempo.

 8. Het verlaagt de bloeddruk: Dit kan het risico op een hartaanval of een beroerte verminderen.

 9. Het activeert endorfines: Dit zijn de natuurlijke pijnstillers in je lichaam. Ze komen vrij als je lacht. Dit kan je helpen om je overal goed te voelen en tegelijkertijd chronische pijn te verzachten.

 10. Het stimuleert T-cellen: Dit zijn gespecialiseerde cellen in je immuunsysteem, die gewoon wachten om te worden geactiveerd. Als je lacht, komen T-cellen tot leven en kunnen ze je helpen om ziektes te bestrijden.
9 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

 • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like