• Kim Bresseleers

3 juni 2020 Wereldfietsdag


Nu de lock-downbeperkingen worden opgeheven, wenden Europeanen zich tot fietsen in een poging om overvol openbaar vervoer tijdens de COVID-19-pandemie te vermijden. Omdat het Wereldfietsdag is, zijn hier 7 redenen om te fietsen.

Waarom Wereldfietsdag


Regelmatige fysieke activiteit van matige intensiteit - zoals wandelen, fietsen of sporten - heeft aanzienlijke voordelen voor de gezondheid. Voldoen aan de behoeften van mensen die lopen en fietsen, blijft een cruciaal onderdeel van de mobiliteitsoplossing om steden te helpen de bevolkingsgroei los te koppelen van verhoogde emissies, en de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid te verbeteren.


De fiets staat symbool voor duurzaam transport en draagt een positieve boodschap uit om duurzame consumptie en productie te stimuleren en heeft een positieve impact op het klimaat.7 Fietsredenen


1. VOOR EEN BETER MILIEU - Draag je steentje bij!

Je fiets rijdt op spierkracht, niet op brandstof. Meer fietsen betekent dus minder uitstoot van broeikasgassen, een schonere lucht en een beter milieu.


2. VOOR JE GEZONDHEID - Leef langer en gezonder!


Fietsen heeft aanzienlijke voordelen voor de gezondheid. Je krijgt een betere longcapaciteit en weerstand, en bovendien worden je gewrichten niet belast.


3. VOOR JE GELUK - Stimuleer je lichaam en geest!


Regelmatig fietsen geeft je een lekker gevoel want bewegen verbetert de mentale gezondheid. Tijdens het fietsen maakt je lichaam de gelukshormonen endorfine en serotine aan.


4. VOOR EEN FRIS HOOFD OP HET WERK - Meer creativiteit en concentratie!


Geen tijd verliezen aan files, zoeken naar een geschikte parkeerplaats of op een overvolle trein, tram of bus zitten, zorgt er automatisch voor dat fietsende werknemers met minder stress te maken krijgen.

Gewoon jij en je fiets! Een moment voor jezelf waarmee je creativiteit en concentratie doorheen de rest van de dag vergroot.


5. VOOR JE PORTEMONNEE - Bespaar op je vervoer!


Stijgende brandstofprijzen, onderhoud, verzekering, taksen: het hoeft niet gezegd dat rijden met de auto veel duurder is dan rijden met de fiets.


Op de aankoop van je fiets en een occasionele herstelling na, kost fietsen je amper iets. En je spaart een duur fitnessabonnement uit voor je dagelijkse dosis sport. Bovendien geven veel bedrijven een fietsvergoeding aan werknemers die naar het werk fietsen.


6. VOOR EEN VLOTTERE MOBILITEIT - Je bent vaak sneller met de fiets!


Fietsen verbetert je mobiliteit op korte afstanden tot 7 km. Want geloof het of niet, vaak ben je sneller op je locatie met de fiets. Je hebt geen last van files en moet geen uren rondrijden om een parkeerplaats te vinden.


7. VOOR EEN STRAKKE LIJN - Verminder je kans op overgewicht!


Fietsen verhoogt je fitheid met 13% en houdt je op gewicht! Dat dure fitnessabonnement heb je dus niet meer nodig voor een slanke lijn.


NATIONALE INITIATIEVEN


Go With The Velo


De campagne zet zoveel mogelijk Belgen duurzamer op weg met de fiets. Want fietsen is niet alleen goed voor het milieu, je doet er ook je gezondheid, je portemonnee én de mobiliteitsknoop een groot plezier mee. Meer info op https://www.gowiththevelo.be/.


Rij 2 op 5


De campagne stimuleert Nederlandse medewerkers met de fiets naar het werk te komen. Minimaal twee keer per week met de fiets, dan rijd je 2op5. Meer info op https://www.rij2op5.nl.


10 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

  • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like