• Kim Bresseleers

22 April 2020 - Dag van de Aarde


22 april 2020 bestaat de Dag van de Aarde 50 jaar. Op de eerste Dag van de Aarde ontstond in de Verenigde Staten de wet inzake schone lucht, schoon water en bedreigde diersoorten en de oprichting van het Agentschap van Milieubescherming. De urgentie is nog nooit zo groot geweest en de inzet is nog nooit zo hoog geweest: we zitten nu in een noodsituatie op gebied van milieu en klimaat. We hebben twee crises: de ene is de COVID-19-coronaviruspandemie. De andere is een langzaam opbouwende ramp voor ons klimaat.

Op Earth Day 2020,

 • Zeggen we genoeg is genoeg.

 • Zeggen we dat we in de wetenschap geloven. Zeggen we dat iedereen het verschil kan maken.

 • Zeggen we dat de bescherming van onze planeet en het welzijn van de mensen die erop leven de topprioriteiten zijn.

 • Zeggen we dat we ons verbinden om te stemmen, we ons registreren om te stemmen en we komen opdagen om te stemmen.

 • Zijn gezondheid van mens en planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Sluit je je aan bij deze wereldwijde beweging terwijl we bouwen aan de actie voor onze planeet voor de volgende halve eeuw?

ONGEACHT WAAR JE BENT, IEDEREEN KAN EEN VERSCHIL MAKEN !!!


Hoewel de Dag van de Aarde digitaal wordt, blijft ons doel hetzelfde: om de wereld te mobiliseren om de meest zinvolle acties te ondernemen die mogelijk zijn om de wereld te veranderen.


VOLG EARTH DAY LIVE


Op 22-24 april gaan miljoenen mensen over de hele wereld online voor een driedaagse mobilisatie om de noodsituatie van het klimaat te stoppen. Stem af op Earth Day Live om een livestream met verhalen, optredens en mogelijkheden voor digitale collectieve acties te bekijken, bespreken en eraan deel te nemen.


VERSPREID HET WOORD OP SOCIALE MEDIA

Zorg ervoor dat je het woord verspreidt met de hashtag #EarthDay2020!


ACTIE ONDERNEMEN


 • DEEL JE LUCHT: Documenteer je luchtkwaliteit met de EC2020-app.

 • DE GROTE GLOBALE (SOLO) SCHOONMAAK: De waterwegen en het milieu van onze planeet stromen over van afval, vooral plastic. Zet je vandaag in om je buurt veilig en individueel schoon te maken. Laten we onze planeet schoonmaken - stuk voor stuk.

 • MAAK JE VOLGENDE MAALTIJD OP PLANTAARDIG: Wat we eten is belangrijk. Voor je volgende maaltijd raden we je aan om een ​​klimaatbewuste keuze te maken en plantaardig te eten.

 • KIES VOOR SCHONE ENERGIE: De vraag van consumenten naar hernieuwbare energiebronnen is een van de meest directe maatregelen die je kan nemen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Nu de kosten voor het bouwen van hernieuwbare energiebronnen zoals wind, zon en aardwarmte dalen, is hernieuwbare energie nu een economische optie voor nutsbedrijven.

 • CREËER VOOR DE AARDE: Kunst werkt op manieren die de wetenschap alleen niet kan, door klimaatverandering persoonlijk te maken, het hart van mensen te betrekken en de wil om te veranderen te inspireren. Kunst heeft de kracht om mensen persoonlijk te bereiken, waardoor een dieper begrip en emotionele connectie ontstaat met wat er met onze planeet gebeurt.

 • MAAK KLIMAAT TOT EEN KLASONDERWERP: Geef je inzet bij ons aan en voeg je stem toe aan de groeiende roep om milieu- en klimaatonderwerpen te integreren in klaslokalen over de hele wereld.

 • VRAAG JE LEIDER OM DE KLIMAATACTIEPLBELOFTE TE ONDERTEKENEN

 • EN VEEL MEER ...

Gebaseerd op informatie van de Campagnes van Earth Day - https://www.earthday.org/


2 views0 comments

Recent Posts

See All
About
Green Yourself

Here at Green Yourself, we believe getting healthy is a journey that leads to a happier, more fulfilling life.

 

We are here to help you achieve this goal through articles, recipes and our amazing online community! 

Stay Connected

 • @green_yourself

Subscribe to our newsletter and receive weekly updates on healthy food, natural care and sustainable living! 

Post you also might like